Tilhenger materiale

Vurderer du å kjøpe en tilhenger? I dag bruker tilhengerprodusentene hovedsakelig to typer materialer når de produserer tilhengere: stål og aluminium. Disse materialene har sine egne fordeler og ulemper. Som skiller stål fra aluminiums tilhenger?

Siden lenge siden var stål det eneste materialet som tilhengere ble laget av. Det er sårbart for rust, som er hovedårsaken til at produsentene begynte å lete etter et alternativt materiale. Aluminium fremsto som en god erstatning for stål, som regnes som enda bedre på grunn av det lette. Tilhengere av aluminium veier 15-20% mindre enn ståltilhengere. Sammenlignet med tyngre ståltilhengere, kan tilhengerne bære en større last. Derfor reduseres overføringstrykket til slepebilen og du bruker mindre bensin.

For å transportere tyngre laster trenger du et sterkt og solid materiale - stål. Den er ideell for steder med et fuktig klima, for eksempel regn, is og vind. Alle disse forholdene kan skade overflaten av materialet og forårsake rustformatering. Noen tiltak bør iverksettes for å beskytte slepebilen. For større rustmotstand bør du få en galvanisert finish på tilhengeren din. Det bør understrekes at stål i utgangspunktet vil være immun mot rust, men over tid vil det begynne å tære, selv om det er galvanisert. Når du bestemmer deg for å beskytte tilhengeren med en galvanisert finish, vær forberedt på å bruke mye. Dette bør imidlertid ikke skremme deg fordi hvis du ikke gjør det, blir reparasjonskostnadene enda større. Husk at prosessen med galvanisering vil spare deg for penger.

Når det gjelder tilhengerdeler som hjuloppheng og drag så må de lages av stål, da aluminium ikke fungerer der. Aluminium er fint når man jobber med gjerder, gulv etv.

Aluminium, som et materiale som brukes til produksjon av tilhengere, er laget av 95% aluminium og 5% blanding av kobber, krom, sink og titan. Dette gjør den rustbestandig. Imidlertid må disse tilhengerne vedlikeholdes ved å smøre på hengsler og kamlåser. Det som kan skilles som negativt for aluminiumshengere, er at de ikke er så sterke som stålhenger. Til tross for at de er lette ved godstransport, er ikke tilhengere i aluminium egnet for kjøring over lange avstander eller på tøffe veier.

Med all denne informasjonen - avgjørelsen er din. Å velge det beste slepebilen kan være enkelt hvis du vet hva du vil. Hvis du skal transportere varer ofte i våte forhold, trenger du en ståltilhenger. Tvert imot, hvis du ikke planlegger å hive en tyngre last, er en aluminiumshenger det du trenger å kjøpe.